Superstițiile și obiceiurile nunților

Iată câteva dintre obiceiurile cu care mirii trebuie să se „obișnuiscă” pe durata mariajului lor.

Se spune că ploaia nu ar trebui să sperie sau să irite pe nimeni atunci când picături mici de apă căzute din cer prevestesc un mariaj sub zodia belșugului și a prosperității.

nunta de calitate fotograf profesionist nunta echipamente foto studiofoto.ro fotografii

Dupa podul de flori, zambet pentru fotograf si cameraman

Tradiția spune că indiferent dacă a plouat sau nu, este musai să „se arunce” asupra mirilor cu grâu și orez la ieșirea din Biserică.

Se spune că obiceiul aruncării cu grâu și orez asupra cuplului după cununie iși are originile într-un ritual păgân care investise semințele cu puteri magice și se credea că, datorită puterii lor germinative, ele vor aduce în viața noului cuplu belșugul și fertilitatea.

Alegerea celor două „elemente”: grâul și orezul, nu este deloc la hazard, știindu-se faptul că acestea sunt semințele care rodesc ușor și rapid. Pe lângă elementul fertilității asupra proaspeților însurăței, se mai credea că aruncatul semințelor avea rol pozitiv în înlăturarea spiritelor rele din viața tinerilor, lăsându-le un „drum curat către o căsnicie prosperă, binecuvântată și împlinită”.

O altă variantă mult mai modernă a timpurilor noastre ar fi aruncatul de confetti sau petalele de flori de la ieșirea din Biserică sau de la Starea Civilă.

Un alt obicei la modă este eliberarea porumbeilor albi după cununia religioasă.

În acest caz, tradiția dateaza înca de pe vremea Imperiului Roman, atunci când mireasa aducea în dar mirelui porumbei, pe care apoi îi eliberau amândoi în ziua nunții lor, pentru înduplecarea zeilor pentru a fi binevoitori cu ei și pentru a le asigura o casnicie fericită.

fotograf nunta filmare nunti - studiofoto.ro va multumeste pentru opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s